Anadolu Festivali'nden devam ediyorum ve bir ustayı bu yazıda misafir etmek istiyorum.
2009 yılında eşimle yaptığımız Güneydoğu Anadolu gezisinin Gaziantep durağında, Katmerci Zekeriya Usta'nın şanını önceden duymuş olmanın verdiği bir merakla küçücük katmer dükkanını bulmak için sabahın erken saatlerinde Antep sokaklarını aşındırdıktan sonra bu şerefe nail olduğumuz an neredeyse dakika dakika aklımda..
Belki de bu anılardan dolayı benim için festivalin en değerli köşelerinden biriydi bu köşe..
2009 yılında eşimle yaptığımız Güneydoğu Anadolu gezisinin Gaziantep durağında, Katmerci Zekeriya Usta'nın şanını önceden duymuş olmanın verdiği bir merakla küçücük katmer dükkanını bulmak için sabahın erken saatlerinde Antep sokaklarını aşındırdıktan sonra bu şerefe nail olduğumuz an neredeyse dakika dakika aklımda..
Belki de bu anılardan dolayı benim için festivalin en değerli köşelerinden biriydi bu köşe..
İşte burası..
Önceden yoğrulmuş hamur işlenmek üzere açılıyor
Açılma aşaması
Hamura açılınca kaymak ve toz şeker serpildi..
Ve Antep Fıstığı bol kepçeden..
Güzelce katlanma aşaması
İşte Usta..
Ve katmer satmaktan bitap düşmüş stant görevlisinin isyanı :))
Abi sen bir geri çıksana :D
Eleman, ustayı dinlenmeye gönderip bir nefes almak için can havliyle uğraşıyor..
Günde 500 katmer sattıklarını söylediler..
Hava sıcak değildi ama devamlı fırın yanında olmaktan mahvolmuşlardı..
Eller hamurdan şişmiş, saatlerce çalışmış, hala insanları geri çevirmemek için uğraşan bu ustaya hayran olmamak elde değildi..
Yaptığı katmer o kadar lezzetliydi ki tarifi imkansız..
İşte bu usta gerçek emekçilerden!
1 yorum:
afiyet bal şeker olsun.Katmerci Zekeriya Usta 'yı öğrenmem iyi oldu. antepe gidersem uğramaya çalışcam. sevgiler.hülya.
Yorum Gönder